Polityka prywatności

Polityka prywatności strony intenetowej www.watertogo.pl

Strona internetowa www.watertogo.pl prowadzona jest przez B.A.M.M S.C. Poznańska 1, 64-200 WOLSZTYN

  Polityka prywatności

Informujemy, Iż poniższa Polityka Prywatności obowiązuje każdego użytkownika strony, jednocześnie zastrzegając sobie prawo do wprowadzania zmian w jej treści. Zapewniamy również, że jakiekolwiek dane, uzyskane przez nas podczas użytkowania serwisów należących do watertogo.pl, nie są sprzedawane ani udostępniane osobom trzecim. Wyjątek stanowią serwisy obsługujące płatności, firmy kurierskie lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu współpracuje w zakresie świadczonych usług. W takim przypadku prosimy zapoznać się z Polityką Prywatności odwiedzanego serwisu.

  Zbierane dane

Operator Serwisu nie wymaga od użytkowników podawania żadnych danych osobowych w postaci imienia, nazwiska bądź adresu zamieszkania. Użytkownik rejestrujący się na stronie w celu dokonania zakupów zobowiązany jest do podania loginu, hasła oraz adresu e-mail, imienia, nazwiska i adresu wysyłki zamówionych w sklepie internetowym przedmiotów. Powyższe dane są w bazie danych strony, do której dostęp posiada tylko główny administrator i pracownicy serwisu.

  Dane zbierane podczas transakcji zakupu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu i inne dane niezbędne do sfinalizowania zakupu. Podczas płatności możesz zostać zostaniesz przekierowany do serwisu z którym współpracujemy gdzie możesz zostać zapytany o np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

  Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

  Dane zbierane w trakcie kontaktu

Kontaktując się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

  Do czego wykorzystujemy Twoje dane.

Nie będziemy sprzedawać danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestrujesz się przy dokonywaniu zakupu.
Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej/rachunku osobistego. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

  Newsletter

Zapisanie się do systemu umożliwiającego otrzymywanie przez użytkownika mailingów informacyjnych, reklamowych oraz darmowych materiałów wymaga podania imienia oraz poprawnego adresu e-mail. Dane uzyskane w ten sposób służą tylko i wyłącznie do wysyłania wymienionych wyżej mailingów. Operator systemu zastrzega sobie możliwość wysyłania nieograniczonej ilości e-maili. Jednocześnie informujemy, że liczba wysyłanych e-maili nigdy nie naruszy ogólnie przyjętych zasad, których złamanie pozwoliłoby nazwać owe mailingi "spamem".

  Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe, podane przez Państwa w treści odpowiedzi na forum bądź komentarzach dostępne są dla wszystkich użytkowników sieci. Nie mamy możliwości zabezpieczyć Państwa przed wykorzystaniem ich przez firmy oraz osoby prywatne do wysyłania Państwu nieokreślonych informacji. Dane te nie podlegają więc Polityce Prywatności. Uprzejmie prosimy o rozwagę i ostrożność podczas jawnego podawania swoich danych osobowych innym użytkownikom sieci.

  Informacja o plikach cookies.

Serwis korzysta z plików cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  •       tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  •       utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  •       określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

  Wyłączenie odpowiedzialności

www.watertogo.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści, do których prowadzą linki umieszczone na jej łamach. Nie ponosimy odpowiedzialności za jakiekolwiek straty, wynikłe podczas korzystania z linkowanych przez nas stron internetowych.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o skorzystanie z formularza kontaktowego.